ЖЕНТ
ЖЕНТ – Тіліңіздің дәмін үйіретін керемет, тойымды десерт!!!
Ежелден келе жатқан ұлттық тағамымыз «Жент» рецептісін ұсынуды жөн көрдік.
Көпшілік жент тағамын тек талқаннан жасаса, сіздерге Женттің ежелгі құрамын ұсынамыз.
Құрамы:
- Тәтті сары ірімшік – 200-300 гр;
- Талқан – 3 ас қасық;
- Қант – 3 ас қасық;
- Ерітілген «Жайлау» майы – 100 гр.
Дайындау әдісі:
- Жақсылап араластырамыз;
- Өзіңізге ұнайтын пішіндерге кесу;
- Тоңазытқышқа 2 сағат сақтау.
Көпшілік жент тағамын тек талқаннан жасаса, сіздерге Женттің ежелгі құрамын ұсынамыз.
Құрамы:
- Тәтті сары ірімшік – 200-300 гр;
- Талқан – 3 ас қасық;
- Қант – 3 ас қасық;
- Ерітілген «Жайлау» майы – 100 гр.
Дайындау әдісі:
- Жақсылап араластырамыз;
- Өзіңізге ұнайтын пішіндерге кесу;
- Тоңазытқышқа 2 сағат сақтау.